torstai 7. elokuuta 2014

Personal trainer: 4 tunnin keho / 4 hour body -kirja

Innostuin uudesta ruokavaliostani tämän kirjan ansiosta. 4 tunnin keho on ilmestynyt myös suomeksi ja löysin oman painokseni muutama vuosi sitten kympillä eräästä kirjoja myyvästä outletista. Olen selaillut kirjaa muutaman kerran, mutta en ole päässyt jyvälle. Nyt vihdoinkin kävin kärsivällisesti kirjaa läpi ja ymmärsin mistä on kyse. 


Mun ohjeet kirjan ensilukijalle: 

1. Älä säikähdä kirjan sivumäärää. Pääset alkuun jo alle sadan sivun lukemisella. 

2. Kirjoittaja Ferrisss suosittelee lukemaan vähintään seuraavat luvut: 
1. Perusteet 
2. Lähtöpiste 
3. Hitaat hiilarit dieetti I & II 
4. Täydellinen takapuoli 

3. Merkkaa tärkeimmät sivut post-it -lapuilla. Kirjaa lukiessa jouduin palaamaan monta kertaa perussääntöihin. Kirjoita yhdellä sanalla lappuun mitä perussääntöä ko. sivu koskee ja liima se niin, että näät tekstin helposti kirjan ollessa kiinni. Ennen kuin tajusin tehdä näin, kirja näyttäytyi aikamoisena sekamelskana ilman minkäänlaista johdonmukaisuutta. Eli ei tainnut mun muistikapasiteetti vaan riittää.. Tällä hetkellä pärjään neljällä lapulla, joissa lukee säännöt, mittaukset, ruoka ja liikunta.  Helppo palata lukemaan tärkeimmät ohjeet, jos muisti pätkii.

4. Lue 4 tunnin kehoa/4 hour bodya koskevia sivustoja, joista löytyy paljon ruokaideoita ja auttaa hahmottamaan mitä kaikkea voi syödä. Kirja ei kerro kovin laajasti mitä saat syödä, joten kannattaa ottaa itse selvää ja näin laajentaa raaka-ainerepertuaaria. Yksi omista suosikeistani on 4 hour body couple -sivusto. Suomalaisia sivustoja tai aktiivisia blogeja en ole vielä löytänyt. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti