perjantai 29. elokuuta 2014

Helppo, hyvä ja todella ravitseva aamupala


Tämä viikko on mennyt uskomattoman hyvin. Ruoka maistuu ja kaikki on oolrait. Välillä unohdan syödä, koska nälän tunnetta en ole juurikaan havainnut. Siitäpä onkin pitkä aika, monta vuotta, kun nälkä on viimeksi vaivannut. Aina ollut ravitsemus niin sanotusti "kohdallaan". Koko ajan jotain lappanut suuhun, joten ei se nälkä ole voinut yllättää, vaikka kuinka on yrittänyt kaikkien niiden rasvakerrosten takaa. On ollut mistä ottaa sitä vararavintoa. Varmaankin.

Nyt myös kilot aiheuttaneet pahantekijät, eli kansankielellä mieliteot ovat onnekseni loistaneet poissaolollaan, elämä on ihmeellistä!

Tämän viikon aamupalojen kuningas on ollut konkreettisesti nimetty pinaattipapumunakas. Helppo tehdä ja pitää nälän poissa todella kauan, suosittelen!


Tarvitset: 

2 dl pakastepinaattia (esim. Lidl, 1,49e / 750g)
3 luomu kananmunaa (jos perusmunia, käytä kahdesta vain valkuaiset)
1 dl mustapapuja  (esim. GoGreen liotetut 1,09e purkki, Prisma)
Merisuola
Pippuri
Muut mausteet mielen mukaan (Herbamare jne.)
+ Sähkö, liesi, paistinpannu, öljy ja muut länsimaisen ihmisen ylellisyydet


What a beautiful mess?
Oliiviöljyä pannun pintaan, munat päälle ja hetken kuluttua pinaatti + pavut. 
Paista hetkinen ja heittele mausteet päälle. Tämän helpommaksi tämä ei mene.
Toimii hyvin myös aamutoimien lomassa, ei kestä kauaa.

 Onko se tämä? Onko tämä tosiaan vuoden ruokakuva? Huomaa hämäyksenä laitetut rucolat, 
jotta annos näyttää edes vähän paremmalta. No, toivottavasti havainnollistaa edes vähän, miltä tuleman pitää. Todennäköisesti yllätyt positiivisesti, kun näet oman tuotoksesi. Se on nimittäin paremman näköinen kuin annan tässä olettaa.

Mutta uskokaa kun sanon, että tämä on mainio aamupala ja pitää nälkää hyvin poissa ainakin omalla kohdallani. Ravintoarvot ovat erittäin kohdallaan ja makukin omasta mielestäni voittaa aiemmin nauttimani brekkarin kera perus paahtoleivät kilolla voita ja kahdella kilolla juustoa. No vähän jos liioittelen määriä, niin ei kai se haittaa. Yli sadan kilon raahaajalla on oikeus liioitella asiaa kuin asiaa.

Kokeilkaa vaikka kerran tai kaksi - tästä aamupala ei muutu paremmaksi. 
T. Runeberg


4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen aamupala, pitääpä kokeilla :-) Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, hyvä startti päivään ja ei tule heti nälkä. :)

      Poista
  2. On sinun syytä (vai ansiota?), että ostin tuoretta pinaattia. Tällä viikolla saan syödä ruokaa, joten pinaattimunakas on tiedossa parin päivän sisään! :)

    VastaaPoista
  3. Nam! Tuore pinaatti hakkaa kyllä pakasteet 100-0, mutta mulla yleensä sellainen iso pussi pääsee homehtumaan. Tai no, ei varmaan enää homehtuisi, kun sitä menee aika lailla.

    VastaaPoista