lauantai 3. tammikuuta 2015

Ilmainen ja helppo laihdutusurheilulaji. Onko totta?

No onhan se! Täällä nousee heti käsi ylös tämän lajin kohdalla. Ja mikä parasta, ei tarvitse mennä yleiselle jumppasalille korkean kynnyksen saattelemana kokeilemaan, vaan tämän voi tehdä ihan vaan kotona omassa rauhassa. Toisin sanoen, mulle ihan paras vaihtoehto.

Hairahduin pari viikkoa sitten seuraamaan ko. lajin pioneereja tai ainakiin insipiraattoreita Instagramissa ja into kasvoi päivä päivältä. Maanantaina tartuin toimeen ja kirjoitin paksuilla sormillani googleen "yoga for beginners" ja siitähän se sitten lähti. Huomattakoon, että Google vanhana kuvaennustajana näki, kuka täällä ruudun takana googletti ja heitti ensimmäisinä ehdotuksina videoita nimeltä "Yoga for COMPLETE beginners". :) No ei kai se haittaa, oikeassahan tuo oli.

Valitsin sattumalta yhden videon suosituimpien joukosta ja arpaonni suosi tätä:

Jos video ei näy tässä, pääset siihen myös tästä linkistä:
https://www.youtube.com/embed/v7AYKMP6rOE

Pakko myöntää, että alunperin minulla ei ollut aikomustakaan tehdä liikkeitä videon mukana. Mutta kuinkas kävikään. Ennen kuin ehdin kriittistä ja laiskaa sormeani nostella ilmaan, olinkin jo lattialla taivuttelemassa videon liikkeitä ja nauttimassa (KYLLÄ!) venytyksistä. Tämä ohjattu aloittelijoiden jooga olikin ihan oikeasti niin rento, suorituspaineeton ja silti tuntuva harjoitus, että kylläpä vaan koukutti paatuneimmankin sohvamadon lattialle taivuttelemaan. Koita jos et muka usko! 

Suosittelen ehdottomasti, kokeile edes ekat pari minuuttia. Tee omaan tahtiin ja älä riuhdo, niin oot varmasti mukana loppuun saakka. Jos minäkin olin, niin olet kyllä sinäkin. 

Nyt omissa haaveissa olisi jokin (super)aloittelijoiden joogakurssi, vinkkejä pk-seudulta? Eipähän tätäkään päivää olisi vuosi sitten uskonut. Vapaaehtoisesti ja innoissani vedän Youtube-joogaa kotona joka aamu. 

Vaviskaa historian kirjat, vaviskaa! 


3 kommenttia:

 1. Kiva video,pitää tehdä uudestaankin :)

  Mä olisin heti mukana,jos löytyy "rapakuntoisten aloittelijoiden superhelppo joogaryhmä"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin joogavideo, joka on oikeasti helppo ja toteutettavissa. :) Nyt täytyy aloittaa etsinnät ko. joogakurssista. Ja jos sitä ei vielä ole, perustetaan! :)

   Poista
 2. Mä käyn sellaisella salilla, jossa olis mahdollisuus osallistua myös joogatunneille. Vielä en ole uskaltautunut; ehkä koitan ensin tuon videon tahdissa.... :)

  VastaaPoista