torstai 7. elokuuta 2014

Liikunko dieetin tukena? Hell no!


Joko siellä joku hätäinen sielu ehti provosoitua pelkästä otsikosta ja scrollasi lähes nykyisen juoksutahtini nopeudella (eli väh. 10 kertaa nopeammin)  sivua alaspäin etsien "kommentoi"-painiketta?  Rauhotu. Nyt rauhotut! Vedä henkeä sisään, ulos, sisään, ulos, pidättele, vielä, vielä.....hengitä hyvä ihminen ennen kuin pyörryt!

Ihan oikeastiko (50 kiloa ylimääräistä rasvaa sisältävässä) maanpäällisessä ruumissani kiitäisin (pyörisin) pokkana lenkkipolkuja menemään? Vain alamäkeä hyvät ystävät. Vain alamäkeä.

Ei hätää, lähitulevaisuudessa aion ottaa myös liikunnan osaksi elämäntapaani. Eihän laihdutusblogi ole mitään ilman liikuntaa? Sen aika ei vaan ole vielä, lukuunottamatta (kirjotetaanko muuten yhteen? Nyt te äidinkielen professorit pääsette kommenttiboksini (tyhjälle) estradille loistamaan) hyötyliikuntaa ja muuta kevyttä liikuntaa. Uskon, että liian suuret tavoitteet koitui turmiokseni aiemmissa terveyskokeiluissa...okei puhutaan totta, siis pikadieeteissä. Liian paljon kerralla. Eihän siitä mitään ole koskaan tullut, kuten tiedätte.

Onneksi on aina mahdollisuus ottaa pienet unet myös lenkkipolulla. 


Laitan ensin kaikessa rauhassa ruokatavat kuntoon ja sen jälkeen suuntaan virkeämmän katseeni kohti airopikkejä sun muita. I promise.

Jos siis näette halkaisijaltaan 168cm pallon pyörimässä alamäkeä ja vauhti on kohtuuttoman nopea, tulkaa pysäyttämään. Minähän se vaan olen. Salaa harjoittelemassa hallitsemattomia juoksuaskeleita alamäessä ja miksi ei myös ylämäessä, kun jalka pettää ja suunta vaihtuu armottoman painovoiman vuoksi.



Liikunta TOP 3 seuraavat pari kuukautta: 


1. Hyötyliikunta (kauppareissut, lyhyet matkat kävellen/pyörällä, työmatkat kävellen, siivous...) 

2. Lenkkeily (kävelyä ja juoksuaskeleita silloin tällöin kun kuulokkeista tulee hyvä biisi) 

3. Wells-treeni vähintään kolme kertaa viikossa (oma postaus tulossa tästä)

Kyllä mä sanoisin ja sanonkin, että tämä on hyvä alku täysin liikkumattomalle.



kuva


5 kommenttia:

  1. Tsemppiä projektiin! Minulla on vähän saman suuntainen homma menossa ja tavoitekin on suurinpiirtein sama. Nyt on ensimmäiset 10 kg takana. Minäkään en vielä ole ottanut liikuntaa kauheasti mukaan, mutta vähitellen se lisääntyy kun on helpompi liikkua kilojen karistessa. Pärjäät varmasti hienosti!

    VastaaPoista
  2. Tulkitset liikunnan ehkä vähän liian suoraan rankaksi treenaamiseksi, kyllä mä sanoisin että jos kävelet/pyöräilet/teet edes jotain lihaskuntoa niin kyllä sä silloin jo liikut dieettisi ohessa (vaikka otsikossa muuta väitätkin). Tsemppia matkaan! :)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: Kiitos kommentistasi! Taisipa olla tämän blogin ensimmäinen:)
    Ohhoh, sinullahan on hyvin urakka alkanut. Paljon onnea ensimmäisestä kympistä. Perässä tullaan. Kirjoitteletko omaa blogia? Linkkaa ihmeessä jos sellainen löytyy. Kiitos tsempistä ja samaa sinnekin, kyllä me tästä kevennytään!

    Helinä: Kiitti kommentista ja tsempistä! Ihan totta puhut, tarkoitan otsikolla lähinnä sellaista kunnon salitreeniä, jotka yleensä kuuluu olennaisesti perusdieetteihin. Kyllä se liikunta tästä pikkuhiljaa lähtee kovemmalla volyymilla, kun alkuun pääsen. Kiva että sinullakin on blogi, menen heti tutustumaan. :)

    VastaaPoista
  4. Hei! Ihan ensimmäiseksi hurjasti tsemppiä tuleviin haasteisiin ja turhautumisiin, mutta myöskin niihin palkitseviin onnistumisiin jotka pakottavat jatkamaan! Ja toiseksi syvä kumarrus ja halleluja ihanalle ilmaisutavalle, joka hymyilytti ainakin minua.

    Kadehdin sinua ja itsekuriasi, niillä pääset pitkälle. Ihanaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
  5. Maikki: Kiitos ihanasta kommentista ja tsempeistä! <3 Kyllä tässä on itsekurin kanssa taistelemista, mutta motivaatio pitää raiteillaan ja poissa minulle sopimattomasta ruoasta. Mukavaa viikon jatkoa! :)

    VastaaPoista