torstai 20. marraskuuta 2014

Haastattelussa minä: "Projekti jatkuu ja voi hyvin".

Mikäpä olisi loogisempaa kuin haastatella itse itseään omaan blogiin? Veikkaanpa ettei monikaan asia tässä maailmassa. Ajattelin kartoittaa projektini tilannetta haastattelumuodossa, josta on vähän helpompi hahmottaa asiat kuin kilometrin mittaisesta tilityksestä.


Paljonko painat? Paljonko olet pudottanut painoa? 

Ennen syksyisen kriisin iskemistä ehdin pudottaa ihan ok tahdilla vähän reilut 4 kiloa kuukaudessa. Kilot ovat pysyneet poissa ja tällä hetkellä painan 107,4 kiloa. Luojan kiitos mitään ei ole tullut takaisin (paitsi 200g), vaikka ruokailut heitteli lokakuussa välillä paljonkin.


Päämotivaatio laihduttamisessa? 

Ulkonäkö. Olen sulkenut pois mielestäni kakkostyypin diabetekset ja muut. Ennen lääkärin aamenta en moisia edes ajattele.




Mitä ruokavalioosi kuuluu tällä hetkellä? 

Pääasiassa syön 4 hour body -kirjan ohjeiden mukaan, eli pääpaino seuraavissa alla olevissa ruoka-aineissa. Jokaisesta ryhmästä jotakin joka aterialle, niin hyvin menee ja pysyy nälkä poissa.


Proteiinit

- kananmunat
- kanaa (reisi- tai rintapalat)
- kala
- naudan- tai sianliha


Palkokasvit

- linssit
- mustapavut
- tarhapavut
- soijapavut
- härkäpavut (kiitti vinkkauksesta!)


Kasvikset ja vihannekset

- pinaatti
- parsakaali
- kukkakaali
- herneet
- vihreät pavut


Tässäpä vielä kertauksena myös perussäännöt:

1. Vältä valkoisia hiilihydraatteja. Vältä kaikkea muuta valkoista ruokaa poislukien kukkakaali. Toimii.

2. Syö samoja ruokalajeja usein ja tee kokkailusta helppoa. Varsinkin aamupala on helppo tehdä puoliunisena samalla kaavalla.

3. Älä juo kaloreita. Tämä taitaa kuuluakin jokaisen terveytensä tiedostavan elämänohjeisiin.

4. Pidä yksi herkkupäivä kerran viikossa ja anna aineenvaihdunnalle shokki!

5. Syö hedelmiä vain herkkupäivänä, koska fruktoosia ei tässä ruokavaliossa suosita.





Mitä tavoitteita sinulla on projektin suhteen loppuvuodelle? 

Nyt on 20.11. ja olen asettanut tavoitteeksi pudottaa 5 kiloa kuukaudessa. Nyt otan loppukirin ja noudatan 4 hour body -ohjeita pilkun tarkasti. Lisäksi tavoitteena on liikkua vähintään kolme kertaa viikossa. 


Mikä on vaikeinta? Mitä ruokaa on eniten ikävä? 

Välillä iskevä hiilarisuolarasvahimo on pahin, mutta menee ohi kun syö ihan mitä vaan niin, että vatsa täyttyy. Pahin ruokahimo kohdistuu perus pizzaan ja kebabiin. Nam. Lenkille lähtöön olen tehnyt porkkanaksi hyvän musiikkilistan, jota kuunnellessa ei voi jäädä paikoilleen. 


Mitä teet blogin suhteen? 

Jatkan ehdottomasti blogin pitämistä, mutta aion jatkossa olla vähän armollisempi itselleni julkaisuun päätyvien kirjoitusten suhteen. Monesti käy niin, että kirjoitan postausta ja lopulta poistan sen, kun tulee tunne että eihän tällaista joutavaa tilitystä kukaan jaksa lukea. Täytyy pitää mielessä, että ennen kaikkea löydän itse täältä helposti ruokavalion perusprinsiipit, saavutetut tulokset ja hyväksi kokemani ruokaohjeet. Kommentit kannustaa enemmän kuin uskottekaan, joten suurkiitos niistä kaikista! Toivottavasti blogi tsemppaa myös teitä jaksamaan. :) 


Jatketaan! Kesäkuntoon 2015! 



PS. Tästä eiliseen postaukseen koskien tekosyitä. Postaus oli vähän aikaa luonnoskansiossa jostain syystä, mutta nyt pitäisi taas näkyä. :)



kuva

4 kommenttia:

  1. Mä niiiiin tarvitsin juuri tämmöstä postausta just nyt ! Tästä se lähtee ! kiitos sinä ihana, ja kirjoita vaan juuri sitä miltä sillä hetkellä tuntuu - se rehellisyys ja just parasta! <3 Tsemppiä, me pystytään tähän ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes jes, kiva jos pystyn edes joskus levittämään intoa. :) Kyllä pystytään, vuoden päästä ollaan jo ihan eri fiiliksillä. :)

      Poista
  2. Sulla on mahtava huumorintaju ja tyyli kirjoittaa! Paljon tsemppiä kilojen karistamiseen, ei sen tarvitse niin ryppyotsaista olla. Hyvällä huumorilla ja sarkasmilla ryyditettynä homma hoituu paljon mukavammin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ohhoh, kiitos kommentistasi. :) Kiva, että löysin blogisi, hurja muutos ja hyvä tsemppi päällä. Huumori ja sarkasmi auttaa, jos muuten on siipi maassa tai projektin kanssa takkuaa. :) Kivaa viikon alkua!

      Poista